Τρέξιμο κατά του stress!

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τρέξιμο κατά του stress!

Η Reebok Boston Track Club Pro-Runner Amy-Eloise Neale εξηγεί πώς το τρέξιμο σε βοηθάει να ‘καθαρίσεις’ το μυαλό σου αλλά και πώς σου δίνει τη δυνατότητα να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Μερικές φορές απλά χρειάζεσαι ένα break. Μετά από μια πολύ έντονη εβδομάδα, με πολλά to-do’s στο μυαλό σου, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να αποβάλεις την πίεση. Εδώ, λοιπόν, είναι που το running έρχεται να σου δώσει τη λύση. Καθώς η Reebok Boston Track Club αθλήτρια Amy-Eloise Neale έχει το running σαν full-time job, ξέρει αυτό το ‘κάτι παραπάνω’ που θα σε ανακουφίσει από το άγχος της καθημερινότητας.

Δες λοιπόν παρακάτω πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το running υπέρ σου.
 

ΚΑΤ’ΑΡΧΑΣ… ΤΟ RUNNER’S HIGH ΙΣΧΥΕΙ!

Ναι, όντως υπάρχει το runner’s high. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οποιοδήποτε είδος άθλησης και αν κάνεις, αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί σου και αυτό διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών. Και το stress μπορεί να τις boost-άρει, αλλά καλύτερα να διαλέξεις το τρέξιμο!
 

ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

‘Το run μπορεί να μετατραπεί, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ημέρας, σε προσωπικό χρόνο για τον εαυτό σου, σε διέξοδο από μια πιεστική κατάσταση, σε ευκαιρία για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις ή ακόμη και να κάνεις απλά socializing. Βρίσκοντας χρόνο για να τρέξεις, βρίσκεις χρόνο για ΕΣΕΝΑ,’ εξηγεί η Amy.

ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

‘Τα πρωινά runs πραγματικά είναι τα καλύτερα! Μόλις χαράξει το πρώτο φως, έχει την τέλεια ησυχία… και το stress δεν σε έχει ‘αγγίξει’ ακόμα. Το τρέξιμο μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις με θετική διάθεση και γερές βάσεις, ειδικά όταν ξέρεις ότι σε περιμένει δύσκολη μέρα,’ τονίζει η Amy.
 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ

Αποχαιρέτησε το άγχος σου και ξεκίνα να καταγράφεις τα χιλιόμετρα που τρέχεις.
‘Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που αισθάνονται ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο να προπονηθούν μέσα στην ημέρα και σε αυτό ακριβώς είναι που κερδίζει το τρέξιμο, καθώς μπορείς να το κάνεις παντού και οποιαδήποτε στιγμή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κατάλληλο ζευγάρι running shoes και έφυγες!’

Πηγή: fitness.reebok.gr/